ДЪРВЕСЕН ДЕКОР

сайдинг дървесен декор, дървесен декор

ДЪРВЕСЕН ДЕКОР

Виниловият сайдинг дървесен декор е алтернатива на добре познатата ни изолация на фасади с дървени елементи. Идеята за такъв тип изолация произлиза от Канада и САЩ. Виниловият сайдинг дървесен декор е сред най-предпочитаните външни облицовки там и до сега.

Дървесният декор е подходящ за облицоване на жилищни, обществени и дори на промишлени халета и сгради. Облицоването с винилов сайдинг дървесен декор е красиво и в същото време устойчиво на атмосферните условия. То подобрява издръжливостта и естетичния вид на фасадата и почти не променя цвета си години напред.

За разлика от другите облицовки, виниловият сайдинг дървесен декор е с ниско тегло и е удобен за транспортиране. Поставя се лесно и бързо, без специализирани подготовка и инструменти. Облицоването на фасади със сайдинг дървесен декор може да се случи по всяко време на годината.

ХАРАКТЕРИСТИКА НА САЙДИНГ ДЪРВЕСЕН ДЕКОР

  • Ветроустойчивост, осигурена от специалната извивка на ръба на всеки ламел
  • Устойчивост на влага
  • Идеално покритие на изолацията на фасадата
  • Вентилиране на фасадата
  • Не изисква боядисване и поддръжка
  • Лекота на материала
  • Интуитивен и бърз монтаж благодарение на монтажните отвори на панелите
  • Устойчивост на вредители, химикали и замърсявания
  • Релефна структура, перфектно имитираща повърхността на естествена дървесина

PVC материалът, от който е изработен виниловият сайдинг дървесен декор определено превъзхожда дървесината. Той е значително по-издръжлив и запазва безупречния си външен вид за дълъг период от време. Панелите са здрави и еластични. Цветовете им са запечатани в сърцевината на материала и това удължава техния живот. Гарантираната устойчивост към атмосферни влияния (влага, ниски и високи температури, слънчеви лъчи, вятър), биологични фактори (насекоми, мухъл, плесени, гъби), както и към повечето химикали, осигурява дългогодишна и безпроблемна експлоатация на облицованите фасади. Допълнителна устойчивост на фасадата осигурява и самата конструкция на панелите. Специално профилираният ръб при монтажните отвори допълнително фиксира закрепващите елементи и ги прави урагано устойчиви. Благодарение на този тип конструкция дори и при много силни ветрове панелите остават на мястото си.

Виниловият сайдинг дървесен декор е с дълъг живот и подлежи на пълно рециклиране. Това го нарежда сред материалите с по-малко негативно влияние върху околната среда в сравнение с дървото или тухлата например.

* Национална Асоциация на Жилищните Строители (САЩ) / National Association of Home Builders http://www.nahb.org/
* Съветът за Зелено Строителство в САЩ / U.S. Green Building Council http://www.usgbc.org/