Защитете своята енергия!

Енергията е включена във всички аспекти на живота ни: дава ни светлина,топлина и гориво за превоз, както и други услуги. Но днес сме в период, в което трябва да се замислим повече от друг път, за сигурността на енергийните ни запаси и ефекта от придобиването на енергия от природни фосилни горива.

Всеки от нас,все повече разбира, че се доближаваме до необратима природна криза,освен ако не започнем да променяме продукцията и метода за консумация на енергия, което значи че трябва да използваме повече възобновяеми енергийни запаси и да се фокусираме върху енергийната активност в бъдеще.

Но ние сме само в началото, разпространявайки идеята как да използваме енергията по-разумно, и все още е в развитие. Заедно с потребителите, тези които имат дума в социалните среди са изисквани да убеждават относно продукцията и използването на поддържаща енергия.

За да постигнем целта си, индивид, общество, индустриален представител или публичен орган, ние всички трябва да се включим в това начинание. Дори и най-малкият принос за запазване на енергията няма да бъде незначителен.

Енергийна ефективност

Един от най-големите проблеми очакващи света в близкото бъдещето е постепенното намаляване на енергийните запаси. Ефективната употреба на ограничените енергийни запаси, от които ние имаме нужда във почти всяка сфера на живота ни и сериозните последици върху околната среда с класическите производителни методи, е най-значима е задачата да оставим по-добър за живот и красив свят за следващите поколения. Един от най-важните фактори свързани с ефективността на енергията е енергоспестяването, което протича чрез предотвратяване загубата на енергия, така че да не засегне икономическият и социален живот.

Запазването на топлината в неизолирани сгради може да бъде спряно с изолиране на сградите. Чрез този метод е възможно сериозно спестяване на гориво.

Неефективното използване на енергийните ресурси може да бъдат причини за:

– Бързо изразходване на природните запаси
– Замърсяване на околната среда
– Плащане на големи суми за енергийни средства

Най-доброто енергоспестяване може да бъде постигнато чрез нагревателни и охладителни разходи, които се състоят в 85% от цялостната енергийна консумация.

Загуба на топлина в сградите

В противоположност на общите убеждения, загубата на топлина най-често е причинена от фасадата на сградите, не от покрива или прозорците. Топлината като енергиен вид се загубва при разпръскване из обширни повърхности.

Топлинната разпръсната в сградите възниква по 3 начина – кондукционален трансфер, конвенционален трансфер и емисия на радиация.

Топлината, която не се запазва вътре се пренася навън. Това причинява по-голяма консумация на енергия, за да се запази вътрешната топлина. Това също има ефект върху околната среда, тъй както и материална обремененост.

Топло изолационният процес се създава чрез покриване фасадата на сградата с изолационни дъски, с цел предотвратяване на топлинните трансфери. Топло изолационният процес който струва по-малко, за разлика от очакванията, покривайки стойността си през следващите 2-5 години.

В следващото термално изображение е възможно да се забележат позитивните ефекти от топло изолацията на сградата. Петната с доминиращ жълт и червен цвят са неизолирани среди. В синьо оцветената фасада се вижда как изолираните части спират загубата на енергия.

Топлоизолация

Комфортен живот за хората може да бъде възможен при околна среда със средна температура 20-22°C с 50% относителна влажност на въздуха.

Енергията е тип, при който се трансферира от висока средна температура към по-ниска средна температура.
Поради тази причина има енергиен спад през зимата и нежелано повишаване на енергията през лятото в сградите.

Най-голяма консумация на енергия в сградите се създава при затоплящи/охладителни процеси. Най-голямо спестяване, което може да бъде направено в този аспект е да се защити вътрещната топлина чрез изолация.

Процесът свързан с понижаване трансфера на топлина между компонентите на сградата и екстериора се нарича топлоизолация, с цел е да създаде добри условия за живот, понижавайки разхода на гориво и предпоставяйки потребителя да затопля и охлажда с ниски разходи на гориво и по този начин да намали замърсяването на въздуха и да увеличи живота на сградата, като защитава от вътрешни и външни ефекти.

Топлоизолация:
– Понижава загубата на топлина.
– Създава хомогенна температура и уют в сградата през всеки сезон.
– Предотвратява кондензация.
– Защитава жилищните стени като намалява топлинното напрежение, които се получават отвън.
Виниловият сайдинг е аналог на дървената обшивка, с произход от Канада и САЩ. Сайдингът е най-популярната външна облицовка там и до сега.

coral

Бадем

cream

Кремав

glina

Клей

mentov

Зелен

saiding-bejov

Бежов

saiding-bial

Бял

sand

Пясъчен

sedef

Перла

sin

Син

siv

Сив

сайдинг, топлоизолация, изолация на къщи, винилов сайдинг, софит, винилов софит, топлоизолация на къщи, сайдинг облицовка, цени за топлоизолация, цени за сайдинг облицовка, монтаж на сайдинг

тел.: 0898697008

Форма за контакт

Ще ви отговорим в най-кратък срок.

Име:*
E-mail:*
Съобщение:
Код за сигурност: